3 Ekim 2011 Pazartesi

BEBEK ODASI KAPI SÜSÜ YAPILIŞI

Merhabaaa,
Bu bebek sanırım beğenildi. Herkes yapsın diye yapım aşamalarını ve kalıplarını da yayınlayım dedim. Öncelikle ihtiyacınız olan şeyler; parça kumaş, makas, ip, iğne, isterseniz sıcak silikon, yanakları renklendirmek için allık ve allık fırçası yada süngeri. Hepsi bu kadar. Bir gün de boş zamanınız varsa hemen başlayın derim.

ORJİNALİNİ GÖRÜNCE BENİMKİNİ BEĞENMEYECEKSİNİZ AMA NAPALIM OLSUN:)






Kalıplarla ilgili bi kaç dip not: kalıpların birebir çıktısını alın ve 4 kağıdı bant yardımıyla birleştirin. NENA olarak adlandırılan parçalar bizim bebeğin kalıpları. onlardan gerektiği sayıda kesin ve kalıpların kesilince neye benzediğini önceden renkli resimlerden kontrol edin. Bazı kalıpların yarısı verilmiş, onları kumaşı ikiye katlayarak kullanın. Daha öncede dediğim gibi ben kalıptan dikişten anlayan biri değilim saçma sapan bişiler söylüyosam kusuruma bakmayın:)

Kafanın kalıbı verilmemiş onun yerine 14 cm çapında daire yapın denmiş, bende öyle yaptım. Bu arada verilen el kalıbını diktiğimde vücuda göre çok küçük kaldı. Bu ya benim kabiliyetsizliğimden, ya gövde ve ellerin kumaşlarının farklı olmasından kaynaklandı bilemiyorum. Ben de çözüm olarak el kalıplarını 1er cm genişleterek kestim. Görüntü aşağıdaki gibi oldu. Kalan kısımda biraz yaratıcılığımı kullandım. Mesela popodaki yamayı koymak yerine evde bulunan bir anahtarlık olan köpeği bebişin poposunda uyutuverdim. Daha sempatik oldu sanki.






İki resim arasındaki yedi farkı bulmaya çalışırsak; benim kafa orjinalinden farklı olmuş baya, bunun nedeni orjinalinde ince çorap yada lycralı kumaşın büyükçe bir daire olarak kesilip ortasına elyaf konularak kapatılması ve suratının işlenmesi. bense 14 cm çapında 2 tane yuvarlak kestim ve içini doldurup kenarlarından diktim (çenede dikiş izi oluşmuş böylece). Surat ifadeleri bu yüzden oldukça farklı oldu. Tabi akıllı ben bunu yüz ifadesi vermeye çalışırken farkettiğim için müdahale edemedim. Evde ince çorabım yoktu maalesef:( Neyse bi dahakine inşallah düzgün yaparıssss...

4 yorum:

  1. ay ay ayy çok sevimli olmuş. Elinize sağlık harika...

    YanıtlaSil
  2. seninkisi orjınelınden daha guzel olmus renk uyumu ıle de maşallah size elinizden birşey kacmıyor..:)

    YanıtlaSil
  3. bence senin yaptığın daha güzeeeeeeeeeeeell..haksızlık etme kendinee..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de senin yaptığını daha çok beğendim. Bir defa renk var seninkinde canımcım... :)

    YanıtlaSil