4 Ekim 2011 Salı

EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ



Malzemeler:
Köftesi için:
Yarım kilo kıyma
½ su bardağı pirinç
1 soğan rendesi
½ demet maydonoz
Tuz ve karabiber
3-4 yemek kaşığı un (sadece unlamak için)

Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limon

Köfte harcını karıştırıp küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Önce tencereye 1 litre kadar su koyuyoruz. İçine 2 kaşık tereyağ atıyoruz ve tuz atıyoruz. Suyu kaynatıyoruz. Su kaynarken köfteleri maydonozla karıştırılmış una buluyoruz. Daha sonra kaynayan suya köfteleri salıp, içindeki pirinçler şişene kadar (20 dk) kaynatıyoruz.

Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısını 1 limonun suyuyla çırpıyoruz. Yumurtanın kesilmemesi için kaynayan çorbadan 1 kepçe ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra yumurta ve limonlu karışımı köfte tenceresinin içine ilave edip 5 dakika daha kaynamasını bekliyoruz.

Sonrada afiyetle yiyoruz. Ben ekşili köfteye bayılıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder