5 Haziran 2011 Pazar

KEDİ FROSYA


Bu kediciğe başlayalı çok uzun zaman oldu. Nihayet bitirdim. Resmini bi türlü istediğim gibi çekemedim. Kıl oldum. Gündüz güneşini kaçırınca çektiğim fotoğraflar çok kötü çıkıyor. Kendisi resminden daha güzel, renkleri daha canlı, burnu da bu kadar kocaman değil. Farenin de yarısı bitti, ama parça sayısı çok olduğundan baya oyaladı beni. Gerçi biz de Harry Potter serisini bitirelim diye sürekli film izledik bu hafta...

Seviyorum bu film günlerini kocişkoyla ortak şeyler yapınca mutlu oluyorum ben:)

8 yorum:

  1. Bazen fotoğraflar gerçeği olduğı gibi yansıtamayabiliyor Nurancım. Eminim ki çok daha güzeldir. Ellerine sağlık. Beceriklisin anacım.

    YanıtlaSil
  2. Nurancım uzun zamandır yaptığın goblenleri izliyorum. Kısmet bugüne imiş :) Hele hele kayınvalidene işlediğin kuşlara bayıldım. O da çarpı işi mi. Çok beğendim. Ortaokul yıllarında yaz tatilinde etamin bir seccade işlemiştim. Çarpı işi. O yüzden ilk olarak kanaviçe yapmak daha kolay geldi. Goblen de renkli baskılar olunca kaydırır mıyım acaba diye soru işareti oluyor zihnimde. Sence hangisi daha zor, hangisi daha çok emek istiyor. Goblen konusunda senden öğreneğim çok şey var.

    YanıtlaSil
  3. dilek hanımcım merhaba, ben çarpı işini en çok seviyorum. yapılanlar tablo gibi oluyor. detyların iyi görünmesi için daha küçük gözenekli, daha fazla delikli yani 16 ct falan olan etaminlerden kullanın. ben baskılı goblen işini sevmiyorum.
    ilk baskılı goblenimi yün ile işlemiştim. onda işleme esnasında renk kayması gibi bir sorun olmadı. çiftlik eviydi, zaten renkler hep birbirinin içindeydi, ondaki sorun yarım çarpı işlenmesi gerekiyordu ve iş bittiğinde tablo bi tarafa yatık halde verev olmuştu. gerdire geridire çerçeveledim.
    ama kedilerde yaşıyorum renk sorununu aynı kareye iki renk basmışlar, ne renk kullanacağımı şaşırıp bıraktım.

    sayarak işilediğiniz şemalı goblenler tavsiyem. onlarda da fazla renk varsa ben önce iplikle teğelleyerek 10*10 luk kareler oluşturuyorum sonra ince uçlu değişik renkli keçeli kalemlerle iki tane rengi işaretliyorum. bu iki rengin işlenmesi tüm tablo için bitince yine farklı iki renk seçip onları da aynı şekilde işliyorum, karmaşık tablolar bile bu yöntemle rahatça işleniveriyor. ben de kınalı kuşların şeması olacaktı size mail atarım. ben ilk onu işlemiştim. etamin nedir nasıl işlenir bilmiyorken o kuşlar beni cezbetti ve bu işe onlarla başladım. ilk olarak amcama hediye ettim daha sonra kayınvalidem beğenince ona da yaptım bi tane... kınalı kuşlarda evet çarpı işi bu arada. ben elimdeki resimlere bi bakayım nasıl yaptığımı resimlediğim fotolar vardı silmediysem bloga koyalım biraz daha fikir verir.

    YanıtlaSil
  4. Ben de köpek baskılı bir goblen aldım. Bakınca gayet hoş ve yapılabilir gibi gelse de içine girince karman çorman. Bir kareye iki renk tesadüf ediyor mesela. Yapamadım, sıkıldım. Demek ki ben de değilmiş sorun :) Ben yine DMC marka kumaş ve ip alıp küçük bir çalışmaya başlayayım. Küçükten diyorum. Çabucak sıkılmayayım diye. Bir işten sıkıldımmı da bir daha almak elime.

    Kanaviçe ve goblenle ilgili yazını hızlandır anacım. Kalemle nasıl işaretliyorsun, nasıl teğelliyorsun. Görünce daha iyi idarek ediyor insan. Bak bekliyoruz...Daha fazla bekletme bizi.

    YanıtlaSil
  5. nuran hanım bloğunuzu hayalrkadşalrımın bir yazısı sayesinde keşfettim. Gerçekten çok başarılı işler çıkarmışsınız. Hayran kaldım. Bende etamin ve kanaviçeyi çok seviyorum. Bir iki defada goblen denemem olmuştu hazır kitlerle. Ama kızımın resmini goblen olarak işlemek istiyorum. Bir yazınızda resimleri şemalayabileceğimiz bir siteden söz etmişsiniz. Bunu paylaşabilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  6. sevgili rengarenk hobiler, bi araştırayım ondan sonra sana döneyim. şimdi amigurumiye sardığım için tam olarak programın adını hatırlayamıyorum. güzel yorumların için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. sevgili rengarenk hobiler,
    aşağıda fotoğraftan çarpı işine dönüştürme yapan site ve programlar var.

    http://www.picturecraftwork.com/en/

    http://www.hobbyware.com/

    http://www.stoik.com/products/hobby/STOIK-Stitch-Creator/

    http://www.photopattern.com/

    ancak şunu söylemeliyim, bu şekilde oluşturduğun şemayı işlerken iplik tasarrufu yaparsan işlemen umduğun gibi olmaz. gerçekçi bir görüntü için yaklaşık 100 yada daha fazla ipliğe ihtiyacın olacak. buda nerden baksan en az 100 lira ip parası demek. Birde işledikten sonra bi bakarsın bazı yerler acayip parlak görünmüş.

    Bu iş için daha cüzzi bi ücret karşılığında senin gönderdiğin resmi şemaya çeviren adresler var, ve sonuçlar başarılı, bu kadar para ödedikten sonra profesyonel yardım bence daha mantıklı. ben programlardan birini kullanıp başlamıştım ama olmayacağını anladım ve bütün herşey çöpe gitti. bu iş biraz sıkıntılı. iyi düşün paran ziyan olmasın canım...

    YanıtlaSil