8 Ocak 2013 Salı

BEBEĞİMİN ÇOK GAZI VAR

Deniz efendi günlerdir doğru dürüst hiç uyumadı. Uykuya daldıktan kısa bir süre sonra kafasını kaldırıp yerlere vuruyordu. Aynı anda hem diş çıkarıyordu,hem burnu sürekli tıkanıyordu hemde gaz sorunu oluyordu. Biz uzun süre çocuğun midesinde yada bağırsaklarında sorun olduğunu düşündük.İki gün önce eşim milupanın (bebelac,sma vs...) devam sütünü vermememi önerdi. Sütü kestiğimin ertesi günü çocuk sihirli değnek değmiş gibi düzeldi. 3 dişi aynı anda çıkarmasına rağmen... Burun tıkanıklığı da geçti. Tesadüfmü diye düşünürken kurban bayramında 1 ay boyunca aynı şeyleri yaşadığımızı ve tesadüfen kusuyo diye sütü kestiğimizi hatırladım. (nette yaptığımız araştırma sonucu sütün vücut salgılarının kıvamını artırdığını okumuştuk) O zaman durumu dahada ağırlaşmıştı, sonuna kadar tıkalı bir burun, öksürük, döküntü, solunum sıkıntısı. Çok zor geceler geçirmiştik ve özellikle geceleri alevleniyordu. 5 farklı doktora götürmüş ve türlü türlü teşhis duymuştuk. Birisi rota virüs dedi, diğeri boğaz enfeksiyonu, bir diğeri 6. hastalık, bi başkası allerjik astım. Çocuğa gereksiz yere antibiyotikler, ventolin, akciğer onarıcı ilaçlar vermiş olduk. Soğuk buhar makinasını çalıştırdık gecelerce işe yaramadı. Devam sütü kullanan annelere bi öneri olarak yazıyorum bu yazıyı. Neden sadece devam sütü. Tam olarak açıklayamadığım bir sebeple bu çocuk doğduğundan beri içtiği süte reaksiyon göstermeye başladı. Allahtan ek gıdaların hepsini çok rahat tükettiği için beslenme sorunumuz olmayacak. Sütten alacağı besinleri muadil gıdalarla takviye etme yolları araştıracağım. Anne sütü almayan bebeklerde yada belki prematürelerde bu sıkıntılar olabiliyormuş, umarım bu yazı ihtiyacı olan delirmek üzere olan annelerin derdine çare olur.

5 yorum:

  1. çok geçmiş olsun arkadaşım, ilk kez duydum, bizde aynı sorunları çok yaşadık, alerjik astım diyerek bahsettiğin ilaçları bizde kullandık ama hiçbir dr. bunu söylemedi hayret birşey. süt yetmediği için mecburen devam sütü veriyordum ve kuzucum ikide birde hastenede solunum cihazlarına bağlandı :( aksi gibi eşimin ailesinde astım olduğundan dolayı bizde alerjik astım zannetmiştik. Sorunu bulmanız iyi olmuş, tekrar geçmişler olsun. Bu arada çok hoş bir siteniz var hemen takibe aldım bende beklerim.
    Marifetli Cadı

    YanıtlaSil
  2. Canım çok geçmiş olsun.
    Ben bi kaç yerde daha okumuştum buna benzer tepki veren bebişleri. Doktorların hemen anlamaması normal geliyor bana artık. Neredeyse herseye antibiyotik dayıyorlar. Neyse tekrar geçmiş olsun. Dikkat et süt ürünlerine de aynı tepkiyi verebilir aklında bulunsun.

    YanıtlaSil
  3. ölüyorum nuraaaannn deli ediyo bu gaz sancılar bizi kuzularım sabaha kadar kıvranıyo napıcaz bilmem.ilaçlar falan da işe yaramıyor...:(

    YanıtlaSil
  4. hahaaaaayt bi deli anne daha, fatoşum seninkiler küçük daha biogaia ver. bu bahsi geçen eczanede satılıyo, bize dr vermişti. bakteri kültürü bağırsağa probiyotik bakteri ekiyo gaz, ishal ve kabızlığın hepsine çözüm bu. ben küçükken bunla atlatmıştım, sonra işe yaramadı diyoduk süte intoleransının olduğunu öğrendik.

    bide anne sütü değil de aptamil falan veriyosan onun yerine milupa conformil ver, milupanın gazlı bebek çözümü, bi nebze düzeliyo... kuzenim ayak altına acı elma yağı sürerek geçirmiş gazlı dönemi bunları bi dene.

    biogaia ya başlarsan eğer onu şişe bitene kadargünde 5 damla ver, ama sıcak bişeyle mamayla falan değil, sıcak bakterileri öldürüyo. direk ağızlarına damlatarak kullan. kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil