3 Ağustos 2012 Cuma

SUYUN TÜTÜSÜ


Tütü hakkında ne çok yorum almış bu blog. Her kız annesi sanırım istiyor kızının bir tütüsü olsun. Benim de içimde uhte, Deniz Paşa' ya giydiremeyeceğime göre acele bi de kız yapmak lazım sanırım :)

Bu tütü "Su Perisi" için yapıldı. İki renk tül kullanıldı. Tüllerin türünü hep sordular. Organze tül değil, zira organze tülden yapmayı denediğim tütü kabarmadı. Ben iki farklı tonda pembe kristal tül kullanarak yaptım. 3 açık pembe, 1 koyu pembe düğüm atarak renk geçişlerini sağladım. Sayarak yapınca kemer kısmı da hoş duruyor. Yapılışını zaten daha önce bu yazımda anlatmıştım.

Biraz süslü olsun istemiştim, tüllerin tonunda yapıştırma taşlar aldım, ama Su Perisi daha ufak olduğundan yutabilir endişesiyle yapıştırmadım. Annesi; büyüdüğünde yapıştırıp kullanabilir. İğne ve toka aparatı almıştım, onlardan minik süsler yaptım tütüye takmak için, eee tokası da olunca takım oluverdi. Bilezik denemediğime pişman oldum. Evde malzeme varsa bir de bileklik yapıcam, aklımda :))

Resim bekliyorum Su hanımdan bakalım gelirse eklerim buraya, merak ettim nasıl oldu giyince diye...

P.S.: Yapmak isteyen arkadaşlar olursa bi püf noktası söleyim. Bebeğin belinin ölçüsünü lastikle aldıktan sonra biraz kısa çalışın. biz 2 yaşında kız çocuğunun belini 50 cm olarak düşündük, ancak tülleri lastiğe bağladıkça lastik açılıyo. Bu hususu göz önünde bulundurun sonra kocaman beli olan bi tütü çıkıyo ortaya. Ben şimdiden iki fıstığa daha söz verdim tütü için. Bi an önce iş başına:)

3 yorum:

  1. bir kız annesi olarak nasılda kızıma halaaa giydirmedim ben buuu tütülerden:)

    seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık cnm...

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş Nuraaaan!
    Ben de Ada'ya yapmak istiyorum ne zamandır ama cesaret edemiyorum.
    Ne dersin, bir el atsam mı tütüye de! :)
    Kolay oldu mu yoksa uğraştırdı mı seni?
    Bildiğim kadarıyla tütü yapmak için kristal tül kullanılıyor.
    Denemek isteyen annelere de yardımcı olalım. :)

    YanıtlaSil
  3. özgecan, benimki gibi her dakika ilgi isteyen bi bebek yoksa yanında toplam yarım saatte biter, o kadar kolay. sadece düğüm atıyosun. ebruşla beraber bi gün çay içerken hemencecik aradan çıkarıverirsiniz. ben tek başıma tülleri keserken yamuk olmasın diye biraz uğraştım. iki kişi olursa zaten kolayca kesilir, artıııı şunu da söleyim, acaip hata kaldıran bi şey bu tütü, yamuk kesilenler bile farkedilmiyo. kristal tül sanırım doğru tanımlama, grek olan şu uyduruk nikah şekeri tülü imiş. yazıdan da düzelteyim.

    YanıtlaSil