7 Ağustos 2012 Salı

NİKAH ŞEKERİ DENEMESİ


Yeniden merhaba herkese. Sevgili "C" Kasımda evleniyor. Evde ona nasıl bişiler yapabilirim diye düşünürken ortaya bu çıktı. Zaten nikah olayını kendi aralarında halledecekler, sonrasında düğün olacak, nikah şekeri ihtiyacı yok ama, ben yine de bu minik kızlardan 25 tane yapmayı planlıyorum.

Yapmak isteyen olursa kısaca bahsedeyim, biraz keçe, sürfile makası, normal makas, grek tül, küçük kağıt güller, sıcak silikon, elastik kumaş, tekstil kalemi, elyaf, örgü ipi ve mıknatıs kullanarak yaptım bu bebekleri. Dikkat ediniz sıcak silikon tabancası yazmadım, zira o aletleri hiç kullanamıyorum. Onun yerine silikonu çakmakla ısıtıp rahatça çalışıyorum:))

Önce keçeden daireler kestim sürfile makası ile, bu magnetimizin tabanı oldu. sonra elastik kumaştan elipsler çizip kestim. etrafından teyelleyip büzdüm ve içine elyaf doldurdum. Tekstil kalemi ile ağız ve göz detaylarını yaptım, ancak burada cd kalemi de dedikleri "permanent marker" lardan kullanabilirsiniz, önceden onlarla yapardım. Yanaklarını allıkla renklendirdim ve masumiyet katsın diye çil yaptım:)

Daha sonra yünlerden saç yaptım. Dikdörtgen kestiğim grek tülleri üst üste koydum ve küçük kağıt güllerin sapları ile bağladım. Sıcak silikon ile kafayı, saçı ve tülü keçeye yapıştırdım. Keçenin arkasınada mıknatısı yapıştırdım. Nikah tarihleri belli olunca onları da çıktı alıp zımbalayacağım. Bir de sepet ayarlarsam tamamdır.


13 yorum:

  1. çok sevimliler...
    Sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
  2. pek sevimli olmuş bunlar eline sağlık...:))bana da bebek şekeri modeli lazım var mı elinde karar veremedim ne yapacağıma örsem mi keçe nazar boncuklarımı yapsammm bilemedimm:(fikir fikir fikir...:))

    YanıtlaSil
  3. fatoşcum penye kumaştan örnekteki şekerlerden yapabilirsin. http://aspidisca.blogspot.com/2011/10/bebek-sekeri.html

    YanıtlaSil
  4. canım teşekkürler görmemişim onları:)

    YanıtlaSil
  5. önce bir maşaallah diyeyim:)blogunuz çok güzel.çok beğendim yaptıklarınızı yaklaşık 1 saattir gezdim gördüm öğrendim:)ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blogunuzu yeni kesfettim ve hemen bu siteye katil kismindan basladim izlemeye:))
    Cok renkli ve zevkli bir blog olmus.
    Sizide benimkine beklerim
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. internette el yapımı oyuncaklar ararken blogunu keşfettim tebrik ederim çok güzel şeyler yapmışsın hemen izlemeye aldım,ellerine sağlık herşey birbirinden güzel sevgiyle kal arkadaşım....

    YanıtlaSil
  8. canım bebek şekerinde kullanmak için mıknatıs lazım ama nette buldıklarım çok güvenli siteler gibi gelmedi bana var mı aklında bi site tavsiye edebileceğin?

    YanıtlaSil
  9. fatoşum ben erdoğan düğme diye bi mağazadan aldırmıştım ankarada. 50 tanesi 2 yada 3 liraya. nette bilmiyorum ama kapıda ödeme seçeneği olan varsa ondan al istersen yada pasajda falan yokmu?

    YanıtlaSil
  10. buldum canım:)neo hobi diye bi firmadan aldım.aklında olsun süper çıktı mıknatıslar.neodyum almıştım kamyonu çekecek güce sahipler valla...:)))

    YanıtlaSil
  11. neodyum mıknatısları biliyorum fatoşum ama şeker için bence fazla pahalı idi, ondan önermedim sana. ben klasik mıknatıs kullandım 50 tanesi 2-3 lira tuttu ve yetti de. sonuçta hafif bi magnet.

    bu arada bişiler okudum emin olamadım, tebrik etme zamanı geldi sanırım. çok sevindim tavşanlara:)

    YanıtlaSil
  12. merhaba, öncelikle elinize saglık çok güzel olmuş. ben de kendim için yapmayı düşünüyorum hem gelin hem damat olarak :) ancak kafa kısmını nasıl yaptınız orasını tam anlayamadım. elips olarak kesip 2 tane kumaşı kenarını teğelleyip içini mi doldurdunuz ?

    YanıtlaSil
  13. hayır tek elips parçayı kenarın iç kısmından kenara paralel olacak şekilde teğelleyip ipi çekince bir torbacık oluşuyor, o torbacığın içini elyafla doldurdum. iki parçadan diktiğim denemelerde görüntü hoşuma gitmedi. resimde gösterdiğim gibi teyellerseniz sorun kalmaz

    YanıtlaSil