5 Ekim 2011 Çarşamba

SAC KAVURMA TARİFİ


Bu da yapımını izlerken ağzımın suyu akan tariflerden:)

Malzemeler:
Yarım kilo kuzu veya dana eti (varsa yanına çok az kuyruk yağı tercihe bağlı yada etiniz hafif yağlı olsun)
Yarım bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
2 domates
3-4 biber
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
2 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik

Kuşbaşı doğradığımız kuzunun but etini ya da dana etini süt, sıvıyağ, yarım soğan rendesi, tuz ve karabiberle çeşnilendirilmiş sosda bir gece dinlendirip marine ediyoruz. Sosun mayonez kıvamında olmasına dikkat edin.
Ertesi gün iş dönüşü buzdolabından çıkardığımız etleri bir miktar daha ufaklamak için julyen usulü doğruyoruz. Sacımızda yoksa teflon tavamızda 2 kaşık tereyağını eritiyoruz. Etleri ilave edip azcık karıştırıyoruz. 15 dk kadar suyunu çekmesini bekledikten sonra içine 1 diş doğranmış sarımsak ve yarım soğan ilave edip 4 dk kadar orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını biraz daha açıp doğranmış yeşil biberlerimizi ekleyip 2 dakika daha pişiriyoruz. Kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığımız olgun domatesimizi ilave ediyoruz. Bir tutam tuz, karabiber, kekik ve pul biberimizi ilave ettikten sonra domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz. Ve işte müthiş sac kavurmamız hazır, yanına da bol köpüklü bi ayran iyi gider doğrusu :)

1 yorum:

  1. bloğun çok hoş,çok yararlı bilgiler var ,her biyerlerini inceledim,ve takibe aldım,bende seni bloğumda görmek isterim,sevgiler..

    YanıtlaSil