1 Ekim 2011 Cumartesi

BEBEK ODASI KAPI SÜSÜ

Yeyzeeee, nasıl olmuş, tamam sana gönderdiğim resimdeki kadar şirin olmadı ama bu da başka bişi oldu sanki, hani ona pek benzemedi desem. Ama yaparken farkettim ki onlar kafasını oluştururken ince çorap yada lycralı kumaş kullanmışlar. Kalın polarla ancak bu kadar oldu:)


Senin bebişe daha güzellerini yaparız artık. Malzeme olmadan evdekilerle idare edeyim deyince anca bu kadar oluyo maalesef...


Resim çekmeden önce illa bişey unutmam gerek benim. E tabi unuttum her zamanki gibi, kapı süsüne kapıya asma aparatı yapmadım. Du bakalım eğer ince tahta bulabilirsem, bebişin cinsiyeti ve adı belli olduktan sonra o tahtaya ismini de yazıp iple bağlarım. Kafamda şekil itibariyle tamam. E nasılsa doğum öncesi 8 hafta iznim var. O kadar zaman evde boş boş sıkılırım ben, accıkta o zamana kalsın dimi?


Köpecikte bebeciğin poposunun üzerinde uyuyo bak. Üzerinin battaniyesi bile var;) Gerçi çekim açısını beğenmedim. Köpüş orjinalinde daha sevimli duruyo. Bi de pantiflerimiz var mothercare' in kampanya kazığı hediyesi:)


Bu da bebişin çiftliği, köpeği, ineği. Zor topladım bi araya çiftlik pozu için:)


Bu çalışmada sadece polar kumaş, elyaf ve iğne iplik kullandım. Orijinalinde sıcak silikon tabancası gerekiyordu, gecenin köründe ev ahalisini uyandırmamak için arama zahmetine kalkmadım, elde makine dikişi ile diktim. Minik teyellerle de aydede ve bebeğin parçalarını birleştirdim. Bebişin yanaklarına avonun yaz için ürettiği bronz allık kullandım. Kocaman allık fırçamla yanaklarını renklendirdim. Ayrıca uhunun tekstil boyaları vardı yanlışlıkla 3 boyutlu yerine normalini aldığım, o boyalarla da bebişin pijamasına benekler yaptım.

Hadi o da bitsin, buda bitsin derken sabah 05:00 te yattım ve 08:30 da kalktım. Evi toparlayıp çilekli süt veren inek örmeye başlayacağım :) Maşallah deyin...

E artık gelsin yorumlar. Deneme çalışması olarak idare eder ama bebişime daha iyisinimi yapayım sizce. Bu tamamen ben yapamam fikrini ortadan kaldırmak içindi...

13 yorum:

  1. maşallah :))
    ellerine sağlık çok da sevimli

    YanıtlaSil
  2. süper ötesi olmuş..çok orjinal bişey bu..yapamam dediğinde böyle sonuçlar çıkıyorsa yaparım dediğinde nasıl çıkar düşünemiyorum..ellerine sağlıııııık :D ama ben hakikaten yapamazdım...
    çilekli süt veren ineği merakla bekliyoruuum

    YanıtlaSil
  3. ben de hamile kalcam ama bi şartla benimde bebeğime yapcan bundan yoksa kalmam...:)sanki becerebiliyorum da:DDDsüper olmuş nuran bayıldım unlara eline sağlık:))senin bebe çooook şanslı doğacak:))

    YanıtlaSil
  4. harikaaaaaaaaa! bayıldım çok beğendim ellerine sağlık :)hamaratlıgınada 41kere maşallh yorma kendini bu kadar,bebişe kendine iyibak

    YanıtlaSil
  5. herkese teşekkürler. isteyen varsa kalıplarını ve yapılışını yayınlayabilirim. fatoşcum sen yeterki müjdeyi ver. hallederiz bunlar kolay şeyler. daha ne fikirler var bilsen. kardeşimle telefonda normal konuşamıyoruz inan, her an şunu da şöyle yapalım diye fikir patlaması yaşıyoruz.

    sırada bebek şekerleri var. yapılışları kolay görünüyodu bi de ona el atalım bakalım.

    YanıtlaSil
  6. yasemin kale,
    teşekkür ederim. yaparken ki kısmı da oldukça zevkliydi.

    YanıtlaSil
  7. uğur böcüküm,
    cidden kolay yapması. ben dikiş bilmeyen biri olarak yaptıysam accık dikiş bilen, hatta makine kullanan biri çok rahat yapar. elde dikişince 2 gecemi aldı hepsinin bitmesi. doğal olarak sadece iş çıkışı uğraşınca böyle şeylerle. ama makine olsa bu sürede 10 tane yapılabilirdi inan. Pembe ineğinde sadece kol ve boynuzları bide dikişi kaldı. o da biter kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
  8. yasemincim,
    bunlarla oyalanmazsam zaman geçmiyo. allahtan ipi tığı elime alabildim. alamadığım zamanlar herşeyden şikayet eder hale gelmiştim.

    YanıtlaSil
  9. Nurancım harika görünüyo, maşallah diyelim nazar değmesin, bu ilk denemeyse, bundan sonra neler göreceğiz bilemiyorum :))

    YanıtlaSil
  10. sevgili C bunu çoook beğendi;ellerine sağlık canım ya süper süper süper olmuş:))hadi gel bi an öncede fikirleri birleştirip hayata geçirelim:))

    YanıtlaSil
  11. elıne saglık canım kuzulara hamıleyken neredeydın sen kesın yapardım bır pembe- bır mavı :)

    YanıtlaSil
  12. vallahi harika yapmışsın orjinalden daha cok begendim ben eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. fulyacım, çocukla çocuk çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil