5 Haziran 2011 Pazar

POĞAÇA


Annecim ne kadar olmaz öyle desende 15 dakikada kocaman oldu poğaçalarım. He he he... Tarifini de ekliyorum unutmamak için.
Bardaklar aida bardak ölçüsünde unutmayalım...

Malzemeler:
- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 8,5 bardak un

Hamuru 5 dk kadar yoğurup ağzı kapalı kapta kabarıncaya kadar beklet. Kabarınca iri bir ceviz büyüklüğünde bezeler yap. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişir. yaklaşık 15 dakikada pişti benimkisi:)

Tarif bu adresten, bu sitedeki yemeklerin çoğu orijinal ve hoşuma gitti, teker teker deneyeceğim.

PS: Çaça beğendi...

2 yorum:

  1. sevgili nuran;ben bişey merak ettim ppoğaçalar çok güzel ellerinize sağlık fakat yumurtasını ne zaman süreceğimi bilmiyorum;piştikten sonra mı;fırına koymadan mı yoksa fırna koyup tekrar çıkartıp mı süreceğim bilgilendirisen sevinirim:))

    YanıtlaSil
  2. sevgili canan, valla ben önce fırınım ısınırken de poğaçalar kabarsın diye (hani sıcak ortamda daha bi vahşi kabarıyo ya) fırına sürdüm. fırının fanını çalıştırmadım ki hamurun üstü kurumasın, daha sonra kabardıklarını görünce çıkardım ve yımırtalarını sürdüm. 15 dk içinde pişti. bendeki tarife göre yaptığım için tuzsuz olmuştu. blogda tarifi yazarken o eksiği de giderdim canımmmm...

    YanıtlaSil