3 Kasım 2010 Çarşamba

ETAMİN NASIL İŞLENİR?

Ben etamin işlemeye canımın çok sıkıldığı bi zaman başlamıştım. Sadece webden öğrendiklerimle işleme yaptım. O yüzden "Nasıl Başlanır" ibareli yazıları çok seviyorum. Belki birilerine yardımı dokunur diye yazıyorum bu yazıyı.











Yukarıda anlattığım şekilde kasnak hazırlandıktan sonra(kasnakla yapmıyorsanız direkt olarak)etamini 10x10 şeklinde karelere ayırmanızı öneririm. (Ben baskılı kumaşlarla çalışmayı sevmediğimden şemalı işlemeler yapıyorum.) Kareleri belirlemek için tek kat koyu bir iple teyelliyorum. (tabi orjinalinden karelere bölünmüş kumaşlar da satılıyor, ama ben daha bulamadım,; bazılarının kareleri sabitken, bazılarının kareleri yıkandığında çıkıyor.)Daha sonra keçeli kalemle işleyeceğim rengi etamin kumaşa noktalar halinde işaretleyip öyle işliyorum. Böylece bir şemaya bir etamine bakmak zorunda kalmıyorum:) Tüm işleme bitince de beyaz banyo sabunuyla yıkayıp buharlı ütüyle ütülüyorum.

4 yorum:

  1. süper şeyler paylaşmışsın yine:)sen tekrar etamine mi başladın hayırdır?

    YanıtlaSil
  2. fatoşcum,
    kayınvalidem etamini seviyormuş öyle bir duyum aldım. ufak bi hediye yapmak istedim ona. kınalı kuşları işlemiştim daha önce amcama, onu tekrar işliyorum. kayınvalidem kuşları da çok seviyo, etamini de iyi bi seçim oldu diye düşünüyorum.

    bu arada amigurumi yapıyorum. bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı dikilmeyi bekleyen oyuncaklarım var. fotoğraf makinem bozulunca kocişkonun makineye kaldım, onla da hiç resim çekesim gelmedi. aslında çok yırtık bi kız yaptım, onu bi an önce fotoğraflayıp bloga koymak istiyorum, çok cadı bişi oldu, kardeşim görünce yıkıldı gülmekten.

    bi de bu aralar düğün telaşı sardı. 25 aralık düğün, nikah işlemleri ile uğraşıyoruz şu aralar. eşya falan bakıyoruz zaman kalmıyor başka şeylere. akşamları yorgun argın elime alırsam işliyorum etaminimi. bu arada istersen bu kınalı kuşların şemasını sana da göndereyim. çok güzel oluyor bitince.

    YanıtlaSil
  3. ayy canım çok sevindim senin adına can sıkıcı ama çok tatlı telaşlardır bunlar tadını çıkarmaya çalış düğün hazırlıklarının:)
    benim elim hiçbir işe deymiyo bu aralar yeni bloğumu gördün mü?
    nikah şekerlerini kendin yapsana soğuk porselenle ben bayılıyorum onlara.

    http://garnetdizayn.blogspot.com/ burada harika modeller var bi bak istersen.

    kayınvalide ile en iyi anlaşılan zamanlardasın şimdi hep böyle devam eder inşallah.çok öpüyorum kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  4. fatoşcum, ben bu telaşları hiç sevmedim açıkçası. izin almam çok sorun oluyo. senin eski blog kayıtlı, sitemlerini gördükçe yenisine de uğruyorum:) gerçi zaten facede görüyorum önce yaptıklarını...

    YanıtlaSil