7 Ağustos 2012 Salı

NİKAH ŞEKERİ DENEMESİ


Yeniden merhaba herkese. Sevgili "C" Kasımda evleniyor. Evde ona nasıl bişiler yapabilirim diye düşünürken ortaya bu çıktı. Zaten nikah olayını kendi aralarında halledecekler, sonrasında düğün olacak, nikah şekeri ihtiyacı yok ama, ben yine de bu minik kızlardan 25 tane yapmayı planlıyorum.

Yapmak isteyen olursa kısaca bahsedeyim, biraz keçe, sürfile makası, normal makas, grek tül, küçük kağıt güller, sıcak silikon, elastik kumaş, tekstil kalemi, elyaf, örgü ipi ve mıknatıs kullanarak yaptım bu bebekleri. Dikkat ediniz sıcak silikon tabancası yazmadım, zira o aletleri hiç kullanamıyorum. Onun yerine silikonu çakmakla ısıtıp rahatça çalışıyorum:))

Önce keçeden daireler kestim sürfile makası ile, bu magnetimizin tabanı oldu. sonra elastik kumaştan elipsler çizip kestim. etrafından teyelleyip büzdüm ve içine elyaf doldurdum. Tekstil kalemi ile ağız ve göz detaylarını yaptım, ancak burada cd kalemi de dedikleri "permanent marker" lardan kullanabilirsiniz, önceden onlarla yapardım. Yanaklarını allıkla renklendirdim ve masumiyet katsın diye çil yaptım:)

Daha sonra yünlerden saç yaptım. Dikdörtgen kestiğim grek tülleri üst üste koydum ve küçük kağıt güllerin sapları ile bağladım. Sıcak silikon ile kafayı, saçı ve tülü keçeye yapıştırdım. Keçenin arkasınada mıknatısı yapıştırdım. Nikah tarihleri belli olunca onları da çıktı alıp zımbalayacağım. Bir de sepet ayarlarsam tamamdır.


3 Ağustos 2012 Cuma

SUYUN TÜTÜSÜ


Tütü hakkında ne çok yorum almış bu blog. Her kız annesi sanırım istiyor kızının bir tütüsü olsun. Benim de içimde uhte, Deniz Paşa' ya giydiremeyeceğime göre acele bi de kız yapmak lazım sanırım :)

Bu tütü "Su Perisi" için yapıldı. İki renk tül kullanıldı. Tüllerin türünü hep sordular. Organze tül değil, zira organze tülden yapmayı denediğim tütü kabarmadı. Ben iki farklı tonda pembe kristal tül kullanarak yaptım. 3 açık pembe, 1 koyu pembe düğüm atarak renk geçişlerini sağladım. Sayarak yapınca kemer kısmı da hoş duruyor. Yapılışını zaten daha önce bu yazımda anlatmıştım.

Biraz süslü olsun istemiştim, tüllerin tonunda yapıştırma taşlar aldım, ama Su Perisi daha ufak olduğundan yutabilir endişesiyle yapıştırmadım. Annesi; büyüdüğünde yapıştırıp kullanabilir. İğne ve toka aparatı almıştım, onlardan minik süsler yaptım tütüye takmak için, eee tokası da olunca takım oluverdi. Bilezik denemediğime pişman oldum. Evde malzeme varsa bir de bileklik yapıcam, aklımda :))

Resim bekliyorum Su hanımdan bakalım gelirse eklerim buraya, merak ettim nasıl oldu giyince diye...

P.S.: Yapmak isteyen arkadaşlar olursa bi püf noktası söleyim. Bebeğin belinin ölçüsünü lastikle aldıktan sonra biraz kısa çalışın. biz 2 yaşında kız çocuğunun belini 50 cm olarak düşündük, ancak tülleri lastiğe bağladıkça lastik açılıyo. Bu hususu göz önünde bulundurun sonra kocaman beli olan bi tütü çıkıyo ortaya. Ben şimdiden iki fıstığa daha söz verdim tütü için. Bi an önce iş başına:)