21 Nisan 2011 Perşembe

AMİGURUMİ CİCİLERİ

He he Ankara'dan Cano geldi evde bir bayram havası... Gelirken yanında bi sürü sürpriz getirmiş hemi de:)



Kapşonlu kazağa bayıldım. 2 numara şişle örülenler en minikleri pek bi sewimliler... Elbiseler, kazaklar, askılı etekler, yelekler... Üşenmemiş bi gün boyunca bunları örmüşler.


Canım annem ve kayınvalidem ve Huriser teyzem oturup benim bebelere kazak neyin örmüşler, ay bi sevindim, bi sevindim. Ben örgü işini hiç beceremiyorum...



Bu coca cola şişesi amigurumi gözleri gibi vidalı aparatı bile var. Çok şirin. Bunu da kolanın gutup ayusundan sökmüş cadım:)


Cano konsept olsun diye yeni öreceğim küçük gurumiler için aksesuarlar almış. Minik kovalar, bir çift kız botu, sepetli bi bisiklet ve noel baba şapkası...

Ankaradan bi sürü hediyem var. Burda bulamadığım ince tığlarım, kalın tığlarım, keçelerim, tunus işi örmek için tığ şişim...
Cucu yaaa süpersin. Çocuklar gibi sevindim yawwwww:)

17 Nisan 2011 Pazar

TA TAAAA!!!


Vee sonunda bitti. Kocişkom yine çok aptal bu panter yorumu yaptı, ördüğüm her oyuncağa söylediği gibi. Baya büyük oldu gerçekten.

Bu panter biterse ben azimli, kararlı ve mikemmel biriyim demektir. (demiştim geçenlerde ve bitirdim sonunda)Beni resmen kanırttı, gurumi örmekten soğuttu. Dev gibi bişi oldu. Örmesi zor, dikmesi zor, herşeyi zor. Muhtemelen müstakbel çocuğum yada yeğenim bu panter bozmasıyla oynayamayacak, sadece uyurken arkadaş olarak yanına alacak. Çok büyük oldu taşınmıyor bile. Bi yudum minişler bunu nasıl kaldırıp kucaklasın?


Büyüklüğüne dikkat çekmek için masada duran 2,5 litrelik kola şişesini panterin yanına iliştirdim. Ayaktaki hali bir cüce kadar var:)

Haftasonu güzel geçti sayılır. Cumartesi Barcelona-Madrid maçını dört gözle bekleyen "sevgili Ç" uyuya kalınca, çaktırmadan Murat Bardakçı ve Tarihin Arka Odasını açtım hemen. Bi yandan panteri bitirdim, bi yandan tarih nasıl dizilerden öğrenilirmiş onu anladım. Okulda tarih dersini hiç sevmezdim, bu yüzden sayısalcı oldum sanırım. Şimdi ise dizilerde izledikçe hangi padişah kimin oğlu söyleyebiliyorum. Demek ki eğitim sistemi hatalı, yapacaksın böyle diziler izleteceksin bebelere bak nasıl öğreniyolar. Hürrem' i hatırlamayacak olan var mı aranızda? Keşke bizde böyle öğrenseydik, unutmazdık.

Bu arada şu olay çok komik, kadınlar aaa Şehzade Mustafa ölecekmiş deyip üzülüyolar, tarihi bilmediğimiz gibi şaşırıp üzülebiliyoruz da, ne acı...